Pari sanaa Filla&Rillasta

Hahmot Filla&Rilla esittäytyvät sinulle animaatiossa ja kuten huomaat, oppimisympäristön ytimeksi rakentuu oppilaan oma opettajuus ja liikkumisen taidot.

Opettamista tuetaan tehtävistä saatavalla rakentavalla palautteella ja leikkisyydellä, joka tuo iloa oppijoiden suupieliin. Monipuoliset teksti-, kuva- ja videopohjaiset tehtävät harjoittavat jokaisen sisältökokonaisuuden alussa olevaa opetustekstiä. Opetustekstit kertovat tietyn liikennetilanteen ja siihen kuuluvat liikennesäännöt. Opetussuunitelmassa mainitut itsestä huolehtimisen taidot on kirjattuna mukaan yleisiin tavoitteisiin, joita varten jokaisessa sisältökokonaisuudessa on oma tavoite-osio. Yleisten tavoitteiden lisäksi oppilas sitoutuu asettamaan itselleen omia tavoitteita, joita kohti pyrkiä turvallisessa pyöräilyssä ja liikenteessä tapahtuvassa vuorovaikutuksessa.

Opettajalle tarjoamme mahdollisuuden määrittää ne sisällöt, jotka ovat otollisimmat juuri hänen luokalleen. Sisältökokonaisuuksien muokkaamisen lisäksi opettaja pääsee seuraamaan luokka- ja oppilastasolla tehtävien parissa etenemistä, ja näin suunnittelemaan entistä paremmin omaa pyöräilykasvatuksen opetusta. Opettajan osiossa on myös kattavat ohjeet oppimisympäristössä toimimiseen sekä lisämateriaalia, jolla tukea opettamista.

Oppimisympäristössä harjoiteltavia liikennesääntöjä ja keinoja tehdä turvallisia havaintoja on mahdollista harjoitella virtuaalimaailmassa (VR).

VR-laseja ja niiden kanssa toimivia älypuhelimia voi pyytää  käyttöönsä Liikenneturvasta.  Rekisteröitynä käyttäjänä löydät Opettajan osiosta kattavat teksti- ja video-ohjeet VR:n hyödyntämiseen.

Fillarilla on julkaistu vuonna 2018 tammikuussa ja tästä eteenpäin Fillarillan teknistä rakennetta hiotaan ja tehtävien sisältöjä ja toimintoja monipuolistetaan. Jos sinulla tai luokallasi on halua jakaa ruusuja tai risuja Fillarillasta, kuulemme mielellämme asiasi.

Rekisteröidy ja lähde mukaan!