Pari sanaa Filla&Rillasta

Hahmot Filla&Rilla kulkevat oppilaiden mukana heidän opetellessaan turvallisen pyöräilyn taitoja.

Filla&Rilla-oppimisympäristön tavoitteena on lasten turvallisen pyöräilyn edistäminen. Oppimisympäristössä harjoitetaan oppilaiden sääntötuntemusta ja lisätään ymmärrystä siitä, mitä on turvavarusteiden asianmukainen käyttö. Lisäksi kehitetään oppilaiden liikenteen vuorovaikutustaitoja, kuten taitoa ennakoida vaaratilanteita. Oppimisympäristön käyttö lisää oppilaan kykyä huomioida turvallisuusnäkökulma omassa toiminnassaan liikenteessä.

Monipuoliset teksti-, kuva- ja videopohjaiset tehtävät harjoittavat erilaisia oppimissisältöjä. Oppimista tuetaan tehtävistä saatavalla rakentavalla palautteella. Oppimisympäristön käyttö tuo oppimisen iloa.

Filla&Rilla-oppimisympäristön käyttö tukee opettajien suunnitelmallista ja pitkäjänteistä liikennekasvatustyötä. Sen tavoitteet vastaavat myös OPS:ssa annettuihin tavoitteisiin. Opettajan osiossa on kattavat ohjeet oppimisympäristössä toimimiseen ja se sisältää lisämateriaalia oppimisympäristön käytön sitomiseksi muuhun liikennekasvatustyöhön.

Oppimisympäristössä havaintojen tekemistä ja ennakointia on mahdollista harjoitella virtuaalimaailmassa. VR-laseja ja niiden kanssa toimivia älypuhelimia voi pyytää käyttöönsä Liikenneturvasta.

Filla&Rilla on julkaistu vuoden 2018 alussa. Kokemukset ensimmäisestä vuodesta ovat osoittaneet, että oppimisympäristölle on suuri tilaus.

Vuonna 2019 Filla&Rillaa tullaan uudistamaan perustuen oppimisympäristön käyttöön ja opettajilta saatuun palautteeseen. Suurimpana muutoksena oppimisympäristön teknistä käyttöä helpotetaan niin, että Filla&Rillan käyttö ei vaadi enää rekisteröitymistä syyslukukaudesta 2019 alkaen. Lisäksi oppimisympäristön rakennetta ja tehtävien sisältöjä hiotaan.

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kuulolla viimeisistä Filla&Rillan päivityksistä!

Tilaa uutiskirje

Rekisteröidy ja lähde mukaan!