Filla&Rillan virtuaalimaailman ohjeet

Filla&Rillan osana on virtuaalimaailma (VR), jossa harjoitellaan havaintojen tekemistä ja ennakointia. Jotta VR:n saa osaksi opetusta, tarvitaan silmikko ja älypuhelin.

Lainaaminen, vastaanotto, käyttö ja palautus

Liikenneturva tarjoaa kouluille ja opettajille mahdollisuuden lainata ilmaiseksi silmikkoa ja älypuhelinta kahden viikon ajaksi. Laitteen lainaaminen on ilmaista ja ne toimitetaan postitse koululle. Lainaamispyyntö tapahtuu yhteydenottolomakkeen kautta.

VR-paketti lähetetään ja palautetaan postitse Liikenneturvan kustantamana. VR-paketti osoitetaan noudettavaksi henkilölle, joka on tilannut sen käyttöönsä. Paketti sisältää kaiken tarvittavan ja käyttöohjeet.

Käyttöaika on kaksi (2) viikkoa. Käyttöaika alkaa, kun paketti on vastaanotettu, eli postituspäivät eivät sisälly näihin kahteen viikkoon. Palautus tapahtuu alkuperäisessä pakkauksessa, josta se ohjataan pakkauksessa olevien osoitetietojen mukaan takaisin Liikenneturvaan.

Omien VR-laitteiden käyttö ja Fillarilla-sovellus

Fillarilla-sovelluksen saa käyttöönsä myös omaan laitteeseen. Se toimii Samsungin silmikolla ja Oculus-laseilla. Sopivia Android-puhelimia ovat mm Galaxy S7 ja S6.

Ennen käyttöä puhelimeen ladataan Oculus-sovellus ja luodaan tili

Fillarilla-sovellus löytyy Oculus-sovelluksen alta. Oculus-sovelluksen lataus tapahtuu liittämällä puhelin kiinni silmikkoon, josta avautuu tarkemmat ohjeet. Lataaminen vaatii toimivan nettiyhteyden. Latauksen jälkeen Oculukseen luodaan oma käyttäjätili sähköpostin avulla. Jos eri laitteisiin laitetaan sama sähköposti, tarvitaan vain yksi lunastuskoodi.

Latauskoodin hankkiminen

Fillarilla-sovellukseen tarvittavan latauskoodin saa tilattua Liikenneturvasta osoitteesta fillarilla@liikenneturva.fi .

Mainitse sähköpostissa nimesi ja mistä koulusta tulet sekä tieto millä sähköpostiosoitteella olet kirjautunut oppimisympäristöön. Kun olet saanut latauskoodin käyttöösi, pääset aloittamaan Fillarilla-sovelluksen lataamisen.

Latauskoodin syöttäminen OculusStoressa

  1. Oculus-sovellus avataan painamalla ikonista.
  2. Painetaan oikeassa alakulmassa olevaa “More” / ”Lisää” -nappia.
  3. Valikon “Payment” ”Maksu” -kohdan alta löytyy “Redeem Code” ”Lunasta koodi”-kohta, johon syötetään saatu lunastuskoodi. Koodin syötön jälkeen sovellus aktivoituu tilille.
  4. Sovellus on valmis ladattavaksi puhelimeen.

 

Siirry opettajien etusivulle