Etusivu » Oppilaille » Turvavälineet ja pyörän huolto

Turvavälineet ja pyörän huolto

Turvallisen pyöräilyn varusteet

Tarkkaavainen mieli ja liikennesääntöjen tunteminen ovat osa turvallista pyöräilyä. Pyöräilyyn tarvitaan myös kunnossa oleva ja huollettu polkupyörä.

Sopivan kokoinen ja päähän oikein kiinnitetty pyöräilykypärä on myös tärkeä muistaa. Pyöräilykypärä suojaa päätä kolhuilta.

 

Polkupyörän pakollisiin varusteisiin kuuluvat kunnossa olevat jarrut sekä joka suuntaan näkyvät heijastimet. Pyörässä pitää myös olla laite, jolla antaa äänimerkki. Näitä ovat esimerkiksi soittokello tai torvi. Pimeän ja hämärän aikaan ajettaessa pyörässä on oltava valkoinen valo edessä – suositeltava olisi myös punainen valo takana.

Pyörästä huolehtiminen

Pyörällä on mukava liikkua, kun ketjut eivät rutise, vaihteet vaihtuvat sulavasti ja jarrut toimivat tehokkaasti. Pyörä vaatiikin huolenpitoa ja huoltoa.

Pyörää voi huoltaa kotona vanhempien tai kavereiden kanssa, koulussa järjestettävässä pyörähuolto-tapahtumassa tai viemällä pyörä ammattilaisten huolettavaksi.

Myös se, että parkkeeraat pyörän siististi oikeaan paikkaan pyörätelineeseen tai tukea vasten on osa pyörän huolehtimista.

Pääset tutustumaan pyöräilyvarusteisiin lisää seuraavilla sivuilla.