Tekniset suositukset

Filla&Rillaa voi käyttää tabletilla ja tietokoneella sekä kaikilla yleisimmillä selainohjelmilla. Filla&Rilla toimii myös kännykällä, mutta kovin pienellä ruudulla kaikki tehtävät eivät välttämättä näy hyvin.

Suosittelemme, että käytät uusimpia selainversioita.

Varmista myös, että internet-yhteys on vahva, jotta oppimisympäristön kuvat ja videot latautuvat niin kuin pitää.

Huomioi, että tietyn oppimisosion tehtävät tulee tehdä yhdellä kertaa, eikä selainta kannata sulkea kesken oppimisosion tekoa.

Huomio myös, että selaimen edellinen/takaisin -napin painallus tai sivun päivittäminen lataa sivun uudestaan nollaten tilanteen. Ohjeista oppilaita, että sivua ei tule päivittää kesken oppimisosion tekemisen.

Voit säätää ruudun kokoa Chrome-selaimessa painamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä, josta löydät valinnan ”Lähennä”.  Firefox-selaimessa ruudun koon muuttaminen tapahtuu painamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea viivaa, jonka takaa löytyy valinta ”Sivun suurennus”. Ruudun koon säätäminen toimii usein myös painamalla ctrl-nappia samanaikaisesti joko ”+” tai ”-” napin kanssa.

Filla&Rillan tehtävät soveltuvat hyvin parityöksi tehtäväksi. Tämä kannattaa huomioida varsinkin, jos koulussa ei ole tarpeeksi laitteita kaikille oppilaille.

 

Siirry opettajien etusivulle