Tehtäviä Filla&Rillan käytön oheen

Tältä sivulta löydät tehtäviä, jotka sopivat oppilaiden kanssa tehtäväksi Filla&Rillan käytön oheen. Tehtävät on jaoteltu alla eri turvallisen pyöräilyn osa-alueen mukaan. On tärkeää, että oppimisympäristön digitaalisten tehtävien tekemisen lisäksi turvallista pyöräilyä harjoitellaan myös todellisessa liikenneympäristössä.

Suunnitelmallisuutta Filla&Rillan käyttöön saat printtaamalla oppilaillesi Filla&Rilla-passit:

Filla&Rilla-passi tasoille 1 ja 2

Filla&Rilla-passi tasoille 3 ja 4

Voit myös tilata passit oppilaillesi ilmaiseksi Liikenneturvan tilaustuoteet -sivulta. Liikenneturva maksaa myös postituskulut.

Tiesithän, että Liikenneturvan opetusmateriaalit -sivulta löytyy liikenneaiheisia opetusmateriaaleja kouluja varten. Suodattimia käyttämällä löydät omaan opetukseesi parhaiten sopivat materiaalit. Tervetuloa tutustumaan opetusmateriaalit- sivuumme!

 

Turvavarusteet

Printattavat tarkastuskortit

Löydät alta printattavat pyörän ja kypärän kunnon tarkastuskortit oppilaille. (Voit tilata kortteja myös Liikenneturvalta. Siirry materiaalit-osioon tästä.)

Pyörän tarkastuskortti

Kypärän tarkastuskortti

Kypärävideot

Kypärätesti näyttää, miksi kypärän käyttö kannattaa.  Kananmunan ja minikypärän avulla näytetään, kuinka kypärä suojaa munaakin vapaapudotuksessa. Kananmunan rakenne muistuttaa ihmisen päätä: pinnalla on kova kuori, mutta sisällä massaa, joka vaurioituu helposti iskusta.

 

Sääntötietämys

Kahoot-visat

 

Tarkkaavaisuus ja vuorovaikutus liikenteessä

Luokassa keskusteltavaksi tai kotitehtävien aiheiksi:

  • Millaisia näkemäesteitä on koulumatkallasi? Miten ne kannattaa huomioida?
  • Millaisilla eri tavoilla voit olla vuorovaikutuksessa toisten kanssa liikenteessä?
  • Miksi kännykän käyttö ei sovi liikenteeseen?

 

Ajotaitoharjoittelu

Tulostettava ohje ajotaitoradan rakentamiseen.